Klotriptyl Mite Pitkäaikainen Käyttö

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1708

  +
  Klotriptyl Mite on lääke, jota käytetään mielialahäiriöiden, kuten masennuksen, hoidossa. Lääke sisältää vaikuttavana aineena klomipramiinia, joka on masennuslääkeryhmään kuuluva trisyklinen antidepressantti. Klotriptyl Miteä käytetään yleensä lyhytaikaisesti akuutin masennuksen hoitoon, mutta sillä voi olla myös pitkäaikaisia käyttömahdollisuuksia.

  Klotriptyl Miteä käytetään yleensä pienin annoksin, jotka asteittain nostetaan potilaan vasteen mukaisesti. Lopullinen annos vaihtelee yksilöllisesti ja se määrää lääkäri. Klotriptyl Miten käyttöä tulee välttää, mikäli potilaalla on ollut aikaisemmin yliherkkyyksiä klomipramiinille tai jollekin lääkkeen apuaineelle. Lisäksi lääkitystä tulee harkita tarkoin erityisesti ikääntyneillä, sillä lääkkeen haittavaikutukset voivat olla heille voimakkaampia kuin nuoremmilla ihmisillä.

  Pitkäaikaisessa käytössä Klotriptyl Miten annos on yleensä pienempi kuin akuutissa hoidossa. Lääke voi olla käyttökelpoinen myös pitkäaikaisissa lievemmissä masennustiloissa, kuten dystymiassa, joka on pitkäkestoisempi masennustila. Lääke voi lievittää masennusta ja sen oireita, kuten ahdistusta, väsymystä ja unettomuutta.

  Klotriptyl Miten pitkäaikainen käyttö on kuitenkin sidoksissa myös mahdollisiin haittavaikutuksiin. Lääkkeen sivuvaikutuksiin kuuluvat muun muassa suun kuivuminen, ummetus, virtsaamisvaikeudet, näön hämärtyminen, turvotus, verenpaineen lasku, sydämen sykkeen muutokset ja seksuaalitoimintojen häiriintyminen.

  Klotriptyl Mite voi myös aiheuttaa munuaisten ja maksan toiminnan heikkenemistä, joten potilaiden, joilla on näiden elinten toimintahäiriöitä, tulee käyttää lääkettä varoen. Klotriptyl Miteä käytettäessä ei tule käyttää alkoholia eikä muita masennuslääkkeitä, sillä ne voivat voimistaa lääkkeen vaikutuksia.

  Lääkitystä tulee seurata säännöllisesti lääkärin toimesta. Pitkäaikainen käyttö saattaa vaatia lääkärin tiheämpiä käyntejä, jotta mahdolliset haittavaikutukset voidaan havaita ajoissa. Klotriptyl Miten käyttöä ei tule lopettaa yhtäkkiä, sillä lääkityksen äkillinen lopettaminen voi aiheuttaa vieroitusoireita. Lääkkeen annostuksen alentaminen tai se koko yksilöidysti lääkärin valvonnassa on aina suositeltavaa.

  Klotriptyl Miten pitkäaikainen käyttö voi olla tehokas tapa lievittää masennusta ja sen oireita, kunhan lääkettä käytetään tarkoin lääkärin ohjeiden mukaisesti. On kuitenkin muistettava, että kaikki lääkkeet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, minkä vuoksi lääkitystä tulee tarkkailla säännöllisesti. Joskus lääkkeen annosta voi myös tarvita muuttaa yksilöidysti potilaan tilanteen mukaan. Lopulliset päätökset lääkkeen käytöstä tehdään aina yhdessä potilaan kanssa ja perustuen aina potilaan yksilölliseen tarpeeseen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.