Klotriptyl Mite 12 5 5 Mg

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #4904

  +
  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg – Lääke unettomuuden hoitoon

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg on lääke unettomuuden hoitoon. Lääkettä käytetään lyhytaikaisesti unettomuuden hoitoon, kun unettomuus häiritsee merkittävästi arjen toimintaa.

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg – Koostumus

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg -tabletti sisältää aktiivisina aineina klotsapiini 12,5 mg ja hydroksitsiinihydrokloridi 5 mg. Klotsapiini on psykoosilääke, joka nostaa elimistön dopamiini- ja serotoniini-pitoisuuksia. Hydroksitsiini on antihistamiini, joka nukuttaa.

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg – Vaikutus

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg auttaa nukahtamaan sekä pitää yllä unen laatua. Lääkkeen vaikutus alkaa noin 30-60 minuuttia lääkkeen nauttimisen jälkeen. Lääkettä tulee ottaa noin 1-2 tuntia ennen nukkumaanmenoa.

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg – Annostelu

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg -tabletteja tulee käyttää vain lääkärin määräyksen mukaisesti. Annostus on yksilöllinen, ja se riippuu muun muassa potilaan iästä, painosta, unettomuuden vaikeusasteesta ja muista sairauksista.

  Yleinen annostus on yksi tabletti ennen nukkumaanmenoa. Lääkettä ei saa käyttää yli 2 viikkoa. Lääkkeen annostusta ei pidä muuttaa ilman lääkärin ohjeita.

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg – Haittavaikutukset

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg -lääkkeen käyttö voi aiheuttaa joitakin haittavaikutuksia. Yleisiä haittavaikutuksia ovat uneliaisuus (erityisesti aloitusannoksen yhteydessä), huimaus, päänsärky, suun kuivuminen, ummetus ja näön hämärtyminen.

  Harvinaisempia haittavaikutuksia ovat sydämentykytys, kohonnut pulssinopeus, verenpainelasku ja virtsaumpi. Jos potilas huomaa jonkin näistä haittavaikutuksista, tulee olla yhteydessä lääkäriin.

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg – Varoitukset ja rajoitukset

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg -tabletteja tulee käyttää vain lyhytaikaisesti. Lääkkeen käytön kestoa ei saa ylittää kahden viikon ajan. Pitkäaikaisessa käytössä lääke voi aiheuttaa riippuvuutta.

  Lääkettä ei tule käyttää henkilöille, jotka ovat yliherkkiä vaikuttaville aineille. Lääkettä ei myöskään tule käyttää raskauden aikana tai imetyksen yhteydessä.

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg – Yhteisvaikutukset

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg voi lisätä alkoholin, unilääkkeiden ja muiden rauhoittavien lääkkeiden vaikutusta. Siksi näitä lääkkeitä ei saa käyttää samanaikaisesti.

  Lääke voi myös vaikuttaa joitakin laboratoriokokeita, kuten maksaentsyymien määritykseen. Potilaiden tulee ilmoittaa lääkärilleen kaikista käyttämistään lääkkeistä.

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg – Johtopäätökset

  Klotriptyl Mite 12,5/5 mg on tehokas lääke unettomuuden hoitoon lyhytaikaiseen käyttöön. Lääke auttaa nukahtamaan nopeasti sekä pitää yllä hyvää unenlaatua.

  Lääkkeen käytön rajoituksia ovat sen lyhytkestoisuus sekä yliherkkyys vaikuttaville aineille. Klotriptyl Mite 12,5/5 mg -lääkkeeseen liittyy myös rajoituksia sen yhteisvaikutuksien osalta. Ennen lääkkeen käyttöä tulee aina konsultoida lääkäriä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.