Klortriptyl Mite

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1413

  +
  Klortriptyl Mite – Lääke unettomuuden hoitoon

  Unettomuus on yleinen vaiva Suomessa, jossa noin kolmasosa aikuisväestöstä kärsii jossain vaiheessa elämää unettomuudesta. Unettomuus on vaiva, joka kuuluu psykiatristen sairauksien piiriin ja sen hoitoon on tarjolla erilaisia lääkkeitä. Yksi lääke unettomuuden hoitoon on Klortriptyl Mite, joka on trisyklisen masennuslääkkeen klomipramiinin kauppanimi.

  Klortriptyl Mite on lääke, joka rentouttaa ja rauhoittaa käyttäjäänsä ja auttaa siten nukahtamaan. Se on tarkoitettu käytettäväksi aikuisille, joiden unettomuus on vaikeaa ja jatkuu yli kaksi viikkoa peräkkäin. Lääkettä käytetään yleensä lyhytaikaisesti unihäiriöiden hoidossa.

  Klortriptyl Mite:n annostus

  Klortriptyl Mite on tablettimuotoinen lääke, joka otetaan suun kautta. Lääkettä käytettäessä on tärkeää noudattaa lääkärin määräämiä annostusohjeita. Yleensä aloitusannos on 10 mg iltaisin, ja annos voidaan nostaa jopa 25 mg asti, kunhan lääkäri pitää annoksen sopivana. Lääke otetaan yleensä noin 30 minuutin ennen nukkumaanmenoa.

  Käyttöaiheet ja vasta-aiheet

  Klortriptyl Mite on tarkoitettu käytettäväksi aikuisille, joiden unettomuus on vaikeaa ja jatkuu yli kaksi viikkoa peräkkäin. Lääkettä ei tule käyttää alle 18-vuotiaille.

  Lääkettä ei pidä käyttää, jos on allerginen klomipramiinille tai jollekin muulle lääkkeen ainesosalle. Klortriptyl Miteä ei saa käyttää myöskään, jos käyttäjällä on ollut sydäninfarkti, jos hän käyttää MAO-estäjiä tai jos hänellä on ollut kramppikohtauksia. Raskauden ja imetyksen aikana lääkkeen käyttö on kielletty.

  Haittavaikutukset

  Klortriptyl Mite saattaa aiheuttaa haittavaikutuksia kuten suun kuivumista, virtsaamisvaikeuksia, ummetusta, näön hämärtymistä, pahoinvointia, päänsärkyä, painajaisia ja väsymystä. Joskus lääke voi aiheuttaa myös vakavamman haittavaikutuksen, joka ilmenee voimakkaana huimauksena tai virtsan pidättelykyvyttömyytenä. Jos käyttäjä kokee näitä oireita, on tärkeä ottaa yhteyttä lääkäriin.

  Muut huomioitavat seikat

  Klortriptyl Mite on reseptilääke, joka tulee ottaa vain lääkärin määräämällä tavalla. Lääkettä ei tule käyttää liian pitkiä aikoja eikä sitä tule käyttää yhdessä alkoholin tai muiden rauhoittavien lääkkeiden kanssa.

  Lääke saattaa aiheuttaa riippuvuutta, ja siksi sen käytöstä tulee aina keskustella lääkärin kanssa. Lääkettä käytettäessä on tärkeää seurata huolellisesti omaa vointiaan ja ilmoittaa mahdollisista haittavaikutuksista välittömästi lääkärille.

  Johtopäätös

  Klortriptyl Mite on yksi lääke, jolla unihäiriöitä voidaan hoitaa. Vaikka lääke auttaa monia käyttäjiä, sen käyttöön liittyy myös riskejä. Käyttäjän tulee olla tarkkana ja noudattaa lääkärin määräämiä annostusohjeita sekä seurata omaa vointiaan tarkasti. Jos unihäiriöt vaivaavat usein tai niistä kärsii jatkuvasti, on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin, joka voi määrätä sopivan hoidon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.