Kissa Kadonnut Mitä Tehdä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2788

  +

  Kissa kadonnut – mitä tehdä?

  Monet suomalaiset ovat lemmikinomistajia, ja kissa on yksi suosituimmista lemmikkieläimistä. Valitettavasti joskus kissa voi kadota, ja tämä tilanne voi olla omistajalle hyvin stressaava ja huolestuttava. Tässä artikkelissa käsitellään, mitä tehdä, jos kissasi on kadonnut.

  Tarkista koti ja sen lähiympäristö

  Ensimmäinen askel kadonneen kissan löytämiseksi on tarkistaa sen yleinen oleskelupaikka: koti. Onko kissa jäänyt vahingossa lukkojen taakse tai piiloutunut jonnekin? Tarkista myös lähialueet, joissa kissa on mahdollisesti käynyt, kuten naapurit, pihat ja puistot.

  Levitä ilmoituksia alueelle

  Jos kissa ei ole löytynyt tutkimalla kotia ja lähialueita, seuraava askel on levittää ilmoituksia alueen asukkaille. Voit tehdä julisteita ja liimata niitä postilaatikoihin ja puihin, sekä levittää ilmoituksia sosiaaliseen mediaan tai paikallisiin ilmoitustauluihin. Mainitse ilmoituksessa kissan nimi, kuvaus, mahdolliset tunnusmerkit ja kontaktitiedot. Pyydä myös ihmisiä ilmoittamaan, jos he näkevät kissan.

  Tarkista löytöeläinkoti

  Ota yhteyttä paikalliseen löytöeläinkotiin tai eläintenhoitajalle, jos kaikki etsiminen ei tuota tulosta. Kissasi voi olla kadonnut laajemmalle alueelle, ja löytöeläinkodit voivat auttaa sinua löytämään sen. Muista myös päivittää löytöeläinkodille tietoja kissan tunnusmerkeistä ja kontaktitiedoista, jotta he voivat auttaa mahdollisimman tehokkaasti.

  Lisävinkkejä

  • Pyydä naapureita tutkimaan omat tonttinsa ja auttamaan kissan etsinnässä.
  • Hajuviritykset voivat auttaa kissan löytämisessä: jätä kissan hiekkalaatikko ulos tai käytä kissan peitettä asettamalla se lattialle.
  • Käytä yöllä taskulamppua ja etsi kissaa hiljaisissa paikoissa, koska ne voivat piiloutua melulta ja hälinältä.
  • Rauhoita itseäsi ja kuvittele, että kissasi on kotona kanssasi. Tämä voi auttaa sinua ajattelemaan kissasi tapoja ja mahdollisesti löytämään sen.

  Kaiken kaikkiaan kadonnut kissa on stressaava tilanne, mutta voit tehdä paljon sen löytämiseksi. Muista pysyä positiivisena ja käyttää kaikkia käytettävissä olevia keinoja. Toivomme että löydät kissasi pian turvallisesti takaisin kotiin.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.