Kaikki Tai Ei Mitään Fi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #448

  +

  Kaikki Tai Ei Mitään – Verkkorahapelit Suomessa

  Suomi on yksi maailman tiukimmista maista, kun kyseessä on verkkorahapelien pelaaminen. Lähes kaikki pelisivustot ovat kiellettyjä Suomessa, lukuun ottamatta Veikkaus Oy:n valtion omistamaa rahapelisivustoa. Tämä tilanne on kuitenkin muuttumassa, sillä EU:n komissio on käynnistänyt rikkomusmenettelyn Suomea vastaan, koska Suomen rahapelilainsäädäntö ei ole EU-sääntöjen mukainen. Tämä artikkeli käsittelee verkkorahapelien tilannetta Suomessa ja tarkastelee myös uusia mahdollisuuksia, joita pelaajilla voi olla lähitulevaisuudessa.

  Tällä hetkellä vain yksi laillinen vaihtoehto

  Suomessa ainoastaan Veikkaus Oy:llä on lupa tarjota verkkorahapelejä Suomen asukkaille. Tämä tarkoittaa, että vain tämän yhtiön tarjoamia pelejä voidaan pelata laillisesti Suomessa. Muut ulkomaiset rahapelisivustot ovat kiellettyjä ja niiden käyttö on rangaistavaa. Kielto ei kuitenkaan ole estänyt suomalaisia pelaamasta ulkomaisilla pelisivustoilla. Suurin osa suomalaisista pelaajista käyttääkin ulkomaisia rahapelisivustoja, jotka ottavat vastaan suomalaisia asiakkaita.

  Miten EU:n rikkomusmenettely voi muuttaa tilannetta?

  EU:n komissio on käynnistänyt rikkomusmenettelyn Suomen rahapelilainsäädäntöä vastaan. Komissio katsoo, että Suomen rahapelilainsäädäntö ei ole EU:n sääntöjen mukainen, sillä se rajoittaa kilpailua ja mahdollistaa Veikkauksen monopoliaseman. EU:n sääntöjen mukaan jäsenmailla ei ole oikeutta estää muiden jäsenmaiden yrityksiä tarjoamasta palveluita, ellei se ole asetettu EU-sääntöjen mukaisesti.

  Jos Suomea vastaan aloitettu rikkomusmenettely johtaa siihen, että Suomi joutuu muuttamaan rahapelilainsäädäntöään, myös muut rahapelisivustot voivat tarjota pelejä suomalaisille asiakkaille laillisesti. Tämä on erittäin positiivinen asia pelaajille, sillä useat ulkomaiset rahapelisivustot tarjoavat parempia pelivalikoimia ja isompia voittoja kuin Veikkaus Oy.

  Pelaajat voivat vaikuttaa asiaan

  Suomen rahapelilainsäädäntöä koskeva rikkomusmenettely on vasta alkuvaiheessa ja sen lopputulos on vielä epävarma. Pelaajat voivat kuitenkin vaikuttaa asiaan kannattamalla muutosta verkkorahapelien sääntelyyn Suomessa. Pelaajien tulee ottaa yhteyttä poliitikkoihin ja vaatia heitä muuttamaan rahapelilainsäädäntöä niin, että myös muut rahapelisivustot voivat tarjota pelejä Suomen asukkaille.

  Lopuksi

  Tällä hetkellä Suomessa ei ole muita laillisia vaihtoehtoja verkkorahapeleihin kuin Veikkaus Oy:n palvelut, mutta tilanne voi muuttua EU:n aloittaman rikkomusmenettelyn seurauksena. Pelaajilla on mahdollisuus vaikuttaa asiaan kannattamalla muutosta verkkorahapelien sääntelyyn Suomessa. Tämän lisäksi pelaajien tulee käyttää harkintaa, kun he pelaavat ulkomaisilla rahapelisivustoilla. On tärkeää valita luotettava ja turvallinen sivusto, jolla on hyvä maine.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.