Kaikki Mitä Tarvitset

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3489

  +

  Kaikki Mitä Tarvitset Suomessa Asuessa

  Suomessa asuminen voi olla upea kokemus, mutta se voi myös edellyttää joitakin erityispiirteitä ja tarvikkeita. Tässä on muutamia asioita, jotka ovat hyödyllisiä tai lähes välttämättömiä Suomen asukkaille:

  Vaatteet ja varusteet

  Suomi voi olla hyvin kylmä maa, joten lämpimät talvivaatteet ovat välttämättömyys. Villakangastakit, pipoja, käsineitä, huiveja ja villasukkia pidetään parhaimpina. Todella kylminä päivinä saatat tarvita myös untuvatakin. Pitkä takki ja talvisaappaat ovat myös hyödyllisiä. Kesällä Suomessa voi olla aivan yhtä kylmä, joten tuulitakit ja käsineet ovat edelleen tarpeellisia.

  Asunto ja kodintekniikka

  Lähes jokaisessa Suomen kodissa on sauna, joka on erityisen tärkeä osa suomalaista kulttuuria. Saunomisen yhteydessä tarvitset pyyhkeen, saunahatun, mahdollisesti kylpytakin ja tarvittaessa saippuaa ja shampoota. Muut kodintekniikan kuten astianpesukoneen, pyykinpesukoneen ja kuivaustelineen oletetaan olevan asunnossa. Jokaiseen asuntoon kuuluu myös kaappitilaa ja astioita, mutta voit halutessasi ostaa omia astioita turvallisuuden takaamiseksi.

  LIIKENNEVÄLINEET

  Suomessa julkinen liikenne toimii melko hyvin, mutta erityisesti maaseudulla voi olla hankalaa päästä paikasta toiseen ilman autoa tai polkupyörää. Suomessa on paljon polkupyöräteitä ja lähellä oleviin kaupunkeihin pääsee usein myös kävellen tai pyörällä. Niille, jotka ajavat autoa, on tarpeen investoida hyvin tehokkaaseen jäähdyttimeen auton kabinaan. Lämpötilat voivat nousta erittäin korkeiksi kesällä, ja tehokas ilmastointilaite tai jäähdytin voi olla tarpeen.

  RUOKA JA JUOMA

  Suomessa syödään paljon lihaa ja kalaa, ja ruoka on useimmiten hyvin maustettua. Monet suomalaiset syövät karjalanpiirakkaa, kahvin kanssa tarjottavaa perinneruokaa. Suosittuja juomia ovat kahvi ja olut, mutta viiniä ja muita alkoholijuomia on saatavilla myös ravintoloissa ja Alkossa. Kun asut Suomessa, saatat huomata, että ruoanostajat käyttävät paljon käteistä rahaa. Käteisrahalla on myös pienempi mahdollisuus tulla huijatuksi.

  Yhteenveto

  Suomessa asuminen voi olla erittäin miellyttävää, mutta ottaen huomioon maan ilmasto-olosuhteet ja kulttuurin, voi olla hyödyllistä hankkia tiettyjä vaatteita, kodintekniikkaa ja tarvikkeita. Tärkeitä ovat myös julkisen liikenteen sekä paikallisten herkkujen ja erikoisuuksien tunteminen, jotta suomalaisesta elämäntyylistä pääsee nauttimaan mahdollisimman paljon. Investoimalla oikeisiin varusteisiin ja tarvikkeisiin voi auttaa vaikuttamaan mukavuuteen ja lisätä mukavuutta ja onnellisuutta asumiseen Suomessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.