How Do Cats Get Ear Mites

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #4693

  +

  Miten kissat saavat korvapunkkeja?

  Korvapunkit ovat yleinen ongelma monelle kissalle. Ne ovat pieniä loisia, jotka asettuvat kissan korvakäytäviin aiheuttaen kutinaa, ärtyneisyyttä ja jopa korvaongelmia. Mutta miten kissat saavat nämä korvapunkit?

  1. Kissat saavat korvapunkit kosketuksesta muiden kissojen kanssa

  Kissat voivat saada korvapunkkeja kosketuksesta muiden kissojen kanssa. Korvapunkit ovat erittäin tarttuvia ja leviävät helposti kisuilta toisille. Tämä on yleinen tapa, jolla kissat saavat korvapunkkeja, erityisesti jos kissat elävät samassa taloudessa tai leikkivät samassa ympäristössä ulkona.

  2. Kissat saavat korvapunkit heikkolaatuisesta ravinnosta

  Heikkolaatuinen ruoka voi olla myös syy korvapunkkien ilmaantumiseen kissalla. Ravintolisät, joiden tarkoituksena on auttaa kissan korvien pesua ja puhdistusta, ovat hyvä tapa pitää kissan korvat terveinä. Varmista myös, että kissasi syö terveellistä ja tasapainoista ruokaa, joka takaa hyvän hygienian.

  3. Kissat saavat korvapunkit ulkona liikkuessaan

  Kissat rakastavat ulkoilua, mutta tämä voi aiheuttaa ongelmia, koska korvapunkit ovat hyvin yleisiä ulkona. Kissat, jotka viettävät paljon aikaa ulkona, ovat alttiimpia tartunnalle. Kun kissa leikkii ulkona, se voi yllättäen saada punkeja, jotka tarttuvat sen korviin ja alkavat lisääntyä, mikä lopulta johtaa korvapunkkeihin.

  4. Kissat saavat korvapunkit tartunnan saastuneesta ympäristöstä

  Kissat voivat saada korvapunkit myös saastuneen ympäristön kautta, mutta tämä on yleisempää harvinaisissa tapauksissa. Kissat, jotka asuvat saastuneissa oloissa, tai jotka altistuvat jatkuvasti savulle, pölylle tai muille saastuneille ympäristötekijöille, ovat alttiimpia tartunnalle.

  Pää ylös, kissat!

  Korvapunkit ovat yleinen ongelma monille kissoille, mutta on olemassa monia tapoja, jotka auttavat kissaa välttämään tartunnan saamista. Pidä kissasi korvat puhtaina ja terveinä, ja anna sille korkealaatuista ruokaa, joka auttaa ylläpitämään yleistä hygieniaa. Vältä tartunnan saaneiden kissojen kanssa leikkimistä, pidä kissa sisällä tarpeeksi aikaa ja muista käyttää punkkeja torjuvia lääkkeitä, jos et tarkasti valvo kissan liikkumista ulkona.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.