Hei Mummo Mitä Kuuluu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #231

  +
  Hei Mummo Mitä Kuuluu – Tervehdys Suomeen

  Hei suomalaiset, oletteko kuulleet nuoremmasta sukupolvesta käyttämästä tervehdyslauseesta ”Hei Mummo Mitä Kuuluu”? Jos ette, olette ehkä tähän mennessä välttyneet sukupolvien välisiltä väärinymmärryksiltä ja kommunikaatio-ongelmilta – tai sitten ette vain ole tarpeeksi sosiaalisessa mediassa. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä tämä outo tervehdys tarkoittaa ja mistä se tulee.

  ”Hei Mummo Mitä Kuuluu” on yksinkertainen tervehdyslause, jonka nuorempi sukupolvi käyttää yleensä sosiaalisessa mediassa kysyessään vanhemmilta ihmisiltä (yleisimmin mummoilta ja vaareilta) kuulumisia. Sen yksinkertaisuus ja suoraviivaisuus ovat todennäköisesti syy sen suosioon. Nuoremmat sukupolvet käyttävät tervehdyslausetta usein myös meemimäisesti, kuten kysyessään kavereiltaan ”Hei Mummo Mitä Kuuluu” vain huvikseen.

  Hei Mummo Mitä Kuuluu -tervehdys on siis osoitus siitä, että sukupolvien välillä on eroja siinä, miten viestimme toistemme kanssa. Vaikka se on yksinkertainen kysymys, siinä on ripaus kunnioitusta ja huolenpitoa vanhempia ihmisiä kohtaan. Se on tapa muistuttaa, että kysyjä välittää siitä, mitä mummoille ja vaareille, mummon kaimoille ja vaarin tuttaville kuuluu.

  Tervehdyksen alkuperästä on paljon erilaisia teorioita, mutta mikään ei ole varmaa. Jotkut väittävät, että se tulee venäjän kielestä, toiset taas sanovat sen olevan alun perin englanninkielinen. Suomalaisilla on kuitenkin vahva tapa käyttää ulkomaisia sanoja ja ilmaisuja osana omaa kieltään, joten on todennäköistä, että tervehdyslause on pyyhkäissyt Internetin kautta Suomen rajojen yli muiltakin kulttuureilta.

  Hei Mummo Mitä Kuuluu -tervehdyksen käyttö on saattanut olla harvinaisempaa vielä muutama vuosi sitten, mutta nyt se on jo saavuttamassa jonkinlaisen kulttimaineen. Se on yksi monista sosiaalisen median ilmaisuista, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa nuorison slangiin. On melko hauskaa, että tällainen yksinkertainen tervehdyslause on saanut niin paljon huomiota.

  Mutta on tärkeää muistaa, että ”Hei Mummo Mitä Kuuluu” on vain yksi monista tavoista kysyä kuulumisia. Kyse ei ole pelkästään sanomien sanojen taakse kätkeytyvästä sanomasta, vaan myös siitä, että haluamme tietää, miten toisilla menee, ja että meidän on hyvä olla huolissamme muista.

  Toivon, että tämä artikkeli on auttanut selventämään ”Hei Mummo Mitä Kuuluu” -tervehdyksen käyttöä ja merkitystä. Vaikka se voi tuntua hassulta, sen taustalla on tärkeä viesti siitä, että välitämme toisistamme. Joten, Suomi, kun seuraavan kerran kysyt kuulumisia mummoilta ja vaareilta, muista käyttää tätä nuorten suosimaa tervehdyslausetta. Ehkä se saa heidät hymyilemään!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.