Hampaan Poisto Mitä Tilalle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5521

  +
  Hampaan poisto on yleinen kirurginen toimenpide, joka suoritetaan usein, kun hammas on vaurioitunut liikaa tai se on liian kulunut. Kun hammas poistetaan, tilalle on täytettävä hampaan aukko tai aukot. Tässä artikkelissa käydään läpi erilaisia vaihtoehtoja, joita sinulla on hampaan poiston jälkeen.

  1. Implantit

  Implantit ovat yksi suosituimmista vaihtoehdoista hampaan poiston jälkeen. Implantti on kirurginen toimenpide, jossa keinotekoinen hammas kiinnitetään suoraan leukaan. Tämä vaatii jäljellä olevien hampaiden ja leuan lujan rakenteen. Implantti ei vain auta estämään lähellä olevien hampaiden liikakulutusta, vaan se myös auttaa estämään suun terveysongelmia, kuten hampaiden eroosio, reikiintymistä ja iensairauksia.

  2. Bridge

  Hammasratkaisuina käytetyt sillat käyttävät viereistä hammasta tukeakseen keinotekoista hammasta. Sillan valmistusprosessi on melko yksinkertainen ja sillä on erittäin korkea onnistumisprosentti, kun sitä käytetään korvaamaan yksi tai kaksi hammaslohkoa. Silta voi kuitenkin aiheuttaa rajoituksia siinä, että sillan kiinnitys kiinnityspisteenä olevaan hampaaseen voimakkaasti rajoittaa sen käyttöä. Tämä voi altistaa loput hampaat usein loputon liikennekuormaan ja sen aiheuttamaan rasitukseen.

  3. Amalgaamitäyte

  Amalgaamitäyte on yksi yleisimmistä hammas-täyteaineista, joita käytetään hampaan poistamisen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että se on helppo ja halpa tapa täyttää aukko hampaassa. Se koostuu metallista ja jauheesta, jotka sekoitetaan yhteen, kunnes se muodostaa kiinteän tahnaisen seoksen. Yleensä amalgaamitäyte kestää keskimäärin noin 10 vuotta, mutta se ei ole yhtä kestävä kuin muut vaihtoehdot, kuten implantit tai sillat.

  4. Komposiittitäyte

  Komposiittitäyte on toinen yleinen vaihtoehto hampaan poiston jälkeen. Se koostuu materiaalista, joka muodostuu hartsista ja lasikuidusta. Tämä materiaali on erittäin lujaa ja kestää kauemmin kuin amalgaamitäyte. Lisäksi komposiittitäyte on väriltään vaaleampi, joten sitä voidaan käyttää myös etuhampaiden korjaamiseen. Tämä onkin yleinen vaihtoehto tapauksissa, joissa hampaan poistumisen jälkeen halutaan korvata hammas, joka näkyy hymyssä.

  5. Juuri-kanavan hoito

  Hammas, joka on altistunut infektiolle, tulisi puhdistaa perusteellisesti, jolloin sen sisältö sisältämillä bakteereilla saadaan poistettua. Juuri-kanavahoidon tarkoituksena on poistaa bakteereja juurikanavan sisältä, joka on hammasytimen yläpuolella oleva ontelo. Tämä hoito on yleinen tapa hoitaa hampaan tulehduksia ja vaurioita, joiden avulla hammasta voidaan käyttää kauemmin. Tämä hoito on yleensä prosessi, joka vaatii useita käyntejä hammaslääkärin luona.

  6. Proteesi

  Hammasproteesi on vaihtoehto, joka sopii henkilöille, jotka ovat menettäneet useamman kuin yhden hampaan. Proteesi koostuu useasta keinotekoisesta hampaasta, jotka käyttävät viereisiä hampaita tukeakseen itseään. Proteesit ovat yleensä irrotettava, joten niiden on huolehdittava suuremmasta huollosta, kun hammasproteesi on käytössä.

  Hampaan poisto on lääketieteellinen toimenpide, joka voi johtaa muihin hammassairauksiin, kuten iensairauksiin, jos hampaan aukko jätetään korjaamatta. Tässä artikkelissa on käsitelty erilaisia vaihtoehtoja, joita sinulla on hampaan poiston jälkeen. Valitse sinulle sopiva vaihtoehto yhdessä hammaslääkärisi kanssa ja pidä hyvää huolta suustasi, jotta saat nauttia terveestä hymystä vielä vuosikausia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.