Feather Mites Treatment

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #3823

  +

  Feather Mites Treatment – hoivaa höyhenloisia

  Höyhenpunkit ovat pieniä ulkoisia loisia, jotka asuttavat lintujen höyhenpohjukassa. Vaikka nämä punkit elävät osana lintujen luonnollista mikrobistoa, ne voivat aiheuttaa ärsytystä, tulehduksia ja jopa verenvuotoa pitkällä aikavälillä. Siksi on tärkeää hoivata höyhenloisia oikeilla tavoilla.

  < h2> Oireet

  Höyhenmatojen oireita ovat muun muassa lintujen jatkuva raapiutuminen, lievä tai voimakas höyhenpudotus, ihon ärsytys ja punoitus sekä jopa haavaumat. Pahimmassa tilanteessa höyhenmatojen aiheuttama stressi voi johtaa painonpudotukseen tai jopa kuolemaan.

  Hoito

  Höyhenmatojen hoitoon on olemassa monia erilaisia menetelmiä, ja niiden teho voi vaihdella tapauskohtaisesti. Käytettävissä olevia hoitovaihtoehtoja ovat muun muassa kemialliset pesuaineet, höyhenmatoja torjuvat lääkevalmisteet, rasvahoidot ja punkkeja poistavat shampoot.

  Kemiallisia pesuaineita käyttävät hoitajat käyttävät kotona sekä kaupallisia että DIY-pesuaineita, jotka sisältävät birdie-ystävällisiä kemikaaleja. Pese linnut siivouksen aikana synteettisellä pyyhkeellä kostutettuna.

  Höyhenmatoja torjuvat lääkevalmisteet ovat toinen hoitovaihtoehto. Vaihtoehtoisia lääkkeistä ovat pystyaika (drops), vetyperoksidi (pumppu), ja minkä tahansa hyönteisten torjunta-aine sulfaatilla iholle räjähtämistä varoa sulfaatilla pistää hiukset.

  Rasvahoidot ovat toinen suuri asia, kun hoivataan höyhenmadoja. Birdie ottaa pieniä määriä maapähkinäöljyä tai vaseliinia, hiero se sitten höyhenpohjakarvoihin. Tämä auttaa tukemaan höyhenloisia ja voi helpottaa kutinaa ja ärsytystä.

  Punkkeja poistavat shampoot ovat myös hyvä hoitomenetelmä. Toista hoito 7-14 päivän välein katsomaan, onko lukumäärä pysynyt samana tai kasvanut pienessä määrin. Muista, että monella linnulla ei ole näkyviä punkkien oireita, joten ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos epäilet höyhenloisten esiintymistä.

  Ennaltaehkäisy

  Paras tapa hoitaa höyhenmatojen aiheuttamia oireita on ehkäistä niiden esiintyminen. Yleisimpiä syitä höyhenmatojen esiintymiseen ovat ympäristön säännöllinen puhdistus ja hygienia, veden vaihtaminen kullekin linnulle päivittäin, riittävä ilmanvaihto ja riittävä tilaa ja haasteet välttääkseen stressitilanteet.

  Muita ennaltaehkäisyvinkkejä höyhenmatoille ovat lintujen säännölliset pesut, höyhenavioitusten ja höyhenpoistomenettelyjen säännöllinen tarkastus ja hygieniaan tarkoitettujen suljettujen juomakuppien käyttö. Ei ole suositeltavaa käyttää samoja astioita kaikille linneille, koska tämä voi levittää bakteeri- ja tartuntatauteja entre birdieiden välillä. Suositellaan myös, että eläinlääkärin vastaanotolla käydään vähintään kerran vuodessa.

  Johtopäätös

  Höyhenloisia esiintyy melko yleisesti lintuyhteisössä, ja niiden hoito voi olla haastavaa. Ennaltaehkäisyyn keskittyminen on ensimmäinen askel höyhenmatojen torjunnassa, mutta kun höyhenmatoja esiintyy, on tärkeää hoitaa niitä oikealla tavalla. Kemialliset pesuaineet, höyhenmatoja torjuvat lääkevalmisteet, rasvahoidot ja punkkeja poistavat shampoot ovat kaikki tehokkaita hoitovaihtoehtoja, ja kukin metodi tulisi valita ohjatun keskustelun perusteella eläinlääkärin kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.