Ero Lapsiperheessä Miten Tukea Lasta Ja Vanhempia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #447

  +

  Ero Lapsiperheessä – Miten Tukea Lasta Ja Vanhempia

  Johdanto

  Ero lapsiperheessä on aina haastava tilanne niin lapselle kuin vanhemmillekin. Tilanteessa on tärkeää löytää keinot tukea lasta ja vanhempia, jotta he selviytyvät mahdollisimman vähin vaurioin.

  Miten kertoa lapselle erosta

  Lapselle eron kertominen on yksi vaikeimmista asioista vanhemmille. On tärkeää kertoa asiasta rauhallisesti ja selkeästi lapsen ikä huomioon ottaen. Lapsille on tärkeää kertoa, että ero ei ole heidän syytään, vaan aikuisten väliset asiat eivät enää toimi yhdessä. On hyvä keskustella lapsen kanssa myös siitä, millainen arki tulee uudessa tilanteessa olemaan. Lapselle voisi myös antaa mahdollisuuden kysyä lisää kysymyksiä myöhemmin.

  Miten tukea lasta eron jälkeen

  Lapselle on tärkeää antaa mahdollisuus puhua omista tunteistaan ja ajatuksistaan. Lapsen on hyvä tietää, että hänen tunteensa ovat tärkeitä ja niitä kuunnellaan. Vanhempien on tärkeää olla läsnä lapselle ja osoittaa, että he välittävät. Vanhemmat voivat myös neuvoa lasta ilmaisemaan tunteitaan tavalla, joka on hänelle sopiva. Lisäksi lapselle on tärkeää luoda rutiineja ja turvallisuuden tunnetta uudessa arjessaan.

  Miten tukea vanhempia eron jälkeen

  Eron jälkeen vanhempien on tärkeää pitää huolta itsestään ja jaksamisestaan, jotta he voivat tukea lasta. Vanhemmille voi olla hyödyllistä hakea ammattilaisen apua, kuten perheterapeutin neuvoja. Ystävien ja läheisten tuki on myös tärkeää. Vanhempien kannattaa yrittää löytää yhteinen sävel ex-puolison kanssa ja selvitä erosta mahdollisimman rauhallisesti.

  Yhteenveto

  Ero lapsiperheessä on haastava tilanne, joka vaatii vanhemmilta paljon. On tärkeää löytää keinot tukea lasta ja vanhempia. Lapselle on tärkeää kertoa erosta selkeästi ja rauhallisesti, ja tukea lasta hänen tunteissaan ja uudessa arjessaan. Vanhemmat taas voivat huolehtia itsestään ja hakea tarvittaessa ammattiapua. Tukiverkoston, kuten ystävien ja perheterapeutin, kanssa toimiminen auttaa pääsemään eteenpäin erosta rauhallisesti ja ilman liian suuria vaurioita.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.