Dust Mite Infestation

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4221

  +

  Dust Mite Infestation – kuinka välttää mikroskooppisia hyönteisiä kotona

  Mikä on pölypunkki?

  Pölypunkit ovat mikroskooppisia hyönteisiä, jotka elävät ihmisten taloissa ja ruokkivat ihmisen ihon kuolleita soluja. Pölypunkit ovat tärkeitä allergeenien aiheuttajia ja voivat aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita ja astmaa. Ne voivat myös pahentaa muiden allergioiden oireita.

  Miten välttää pölypunkkien infestaatiota kotona?

  1. Imuroi säännöllisesti

  Pölypunkit viihtyvät paikoissa, joissa on runsaasti pölyä ja hilsettä. Imuroi siis säännöllisesti kaikki matot, sohvat ja patjat parin päivän välein. Imuroinnissa kannattaa käyttää HEPA-suodattimella varustettua imuria, sillä se kerää tehokkaammin pienet hiukkaset ja pölypunkit.

  2. Pese vuodevaatteet ja pyyhkeet säännöllisesti

  Pölypunkit rakastavat nukkumapaikkoja, joten on erittäin tärkeää pestä vuodevaatteet ja pyyhkeet säännöllisesti korkeissa lämpötiloissa. Tämä tappaa pölypunkit ja vähentää niiden määrää talossa.

  3. Pidä kosteus alhaalla

  Kosteus edistää pölypunkkien kasvua ja lisääntymistä. Pidä siis kosteus alle 50%:n, varsinkin makuuhuoneessa. Tämä auttaa pitämään pölypunkit kurissa ja vähentää allergioiden riskiä.

  4. Puhdista ilmanvaihto

  Ilmanvaihtojärjestelmä voi kerätä pölyä ja bakteereja, jotka voivat edistää pölypunkkien kasvua. Varmista, että ilmanvaihtojärjestelmä on puhdistettu säännöllisesti ja vaihda suodattimet.

  5. Varaa nestettä hylkivä patja ja tyynyt

  Nestettä hylkivät patjat ja tyynyt vähentävät pölypunkkien kasvua ja lisääntymistä, sillä niiden pinta ei ime kosteutta. Varaa siis nestettä hylkivät patjat ja tyynyt makuuhuoneeseen.

  Milloin hakea lääkärin apua pölypunkkien allergiaan?

  Pölypunkkien aiheuttama allergia voi pahentua, jos altistuminen jatkuu. Jos sinulla on käheää ääntä, nenän vuotamista, yskää ja aivastelua, astmaa tai muita allergiaoireita, älä epäröi hakea lääkärin apua.

  Päätelmä

  Pölypunkit ovat vakava terveysriski monille ihmisille. Välttäkää niiden lisääntymistä talossa seuraamalla näitä helppoja vinkkejä.

  – Imuroi säännöllisesti
  – Pese vuodevaatteet ja pyyhkeet säännöllisesti
  – Pidä kosteus alhaalla
  – Puhdista ilmanvaihto
  – Varaa nestettä hylkivä patja ja tyynyt

  Jos epäilet kärsiväsi pölypunkkien aiheuttamasta allergiasta, ota yhteyttä lääkäriin ja aloita hoito mahdollisimman pian.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.