Dust Mite Allergy Sinusitis

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2898

  +
  Dust Mite Allergy Sinusitis – mikä se on ja miten sen voi tunnistaa?

  Dust Mite Allergy Sinusitis on allerginen reaktio pölypunkkiin. Pölypunkit ovat mikroskooppisia hyönteisiä, jotka elävät ihmisten kotona. Niitä esiintyy erityisesti makuuhuoneessa patjassa, vuodevaatteissa, sohvissa ja matossa. Näiden hyönteisten uloste ja alhainen kosteus ympäristössä voi aiheuttaa allergisen reaktion ja aiheuttaa hengitystieoireita.

  Dust Mite Allergy Sinusitisin oireet saattavat vaihdella henkilöstä toiseen, mutta yleisiä oireita ovat:

  – Yskä
  – Vuotava tai tukkoinen nenä
  – Kutina ja aivastelu
  – Silmien kutina ja punoitus
  – Hengenahdistus
  – Kurkun kutina
  – Pään särky ja kasvojen kipu

  Tunnistaessasi näitä oireita, on tärkeää selvittää, onko kyseessä Dust Mite Allergy Sinusitis. Yleensä allergian voi todeta keinotekoisesti tai lääkärin testien avulla. Allergia kehittyy yleensä vuosien kuluessa, kun henkilö joutuu toistuvasti kosketuksiin pölypunkkien kanssa.

  Sinusitis puolestaan on tulehdus nenän sivuonteloissa, joka johtuu usein bakteerien tai virusten aiheuttamasta infektiosta. Se voi kestää viikkoja tai kuukausia. Koska dust mite allergy voi johtaa sinus tulehdukseen, oireiden tunnistaminen on erittäin tärkeää.

  Miten Dust Mite Allergy Sinusitis voidaan hoitaa?

  Dust Mite Allergy Sinusitisin hoito voi olla haasteellista johtuen allergikoiden herkkyydestä kotitalouspölylle. On tärkeää tehdä kaikki mahdollinen vähentääkseen allergiaa aiheuttavan pölypunkin määrää.

  Tässä joitakin vinkkejä Dust Mite Allergy Sinusitisin hoitoon:

  – Pese säännöllisesti vuodevaatteet kuuman veden ja kuivausrummun avulla tappaa pölypunkit.
  – Puhdista ja imuroi usein talon matot ja huonekalut pölyn ja pölypunkkien poistamiseksi.
  – Käytä ilmanpuhdistimia kotona, jotta ilma olisi puhdasta pölyistä ja pölypunkista.
  – Vältä lemmikkieläimiä, joilla on karvakehä, jotka pystyvät levittämään allergeeneja.

  Lääkäri voi myös määrätä allergialääkkeitä, kuten antihistamiineja tai kortikosteroideja, oireiden lievittämiseksi. Jos oireet ovat vakavia, lääkäri voi myös suositella allergiakokeita tai pistoshoitoja, jotka ovat tehokkaita pitkällä aikavälillä.

  Yhteenveto

  Dust Mite Allergy Sinusitis voi olla hankala hoitaa, mutta sillä on monia tehokkaita hoitovaihtoehtoja. Pölypunkkien määrän pitäminen mahdollisimman alhaisena kotona onkin erittäin tärkeää. Pyyhi puhdista usein ja käytä ilmanpuhdistimia kotona sekä pidä lemmikkejä, joilla on karvapeite, poissa kotoa. Jos epäilet kärsiväsi Dust Mite Allergy Sinusitisista, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen oireiden lievittämiseksi ja tarvittavan hoidon saamiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.