Demodex Skin Mites Rosacea

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #50

  +
  Demodex Skin Mites Rosacea – Tämä on kroonisen ihotulehduksen aiheuttaja

  Monet ihmiset eivät ole tietoisia siitä, että iholla voi olla mikroskooppiset punkit. Nämä punkit ovat nimeltään Demodex-ihomutkat, ja niitä löytyy yleisesti ihmiskehon eri osista, myös kasvojen iholla. Vaikka useimmat ihmiset kantavat näitä punkkeja ilman oireita, joillain ihmisillä voi olla iho-ongelmia, kuten kukkivaa ruusufinniä tai aknea.

  Demodex punkki on pieni, pörröinen ja normaalisti luonnollisesti elävien mikroskooppisten eläinten joukossa ihmiskehossa. Se kuluttaa talgista tukea, solujen jätteet sekä kasvullisen aineksen. Usein esiintyy useampi punkki iholla, mutta yliaktiivisuus voi aiheuttaa ongelmia.

  Ruusufinni on krooninen tulehdussairaus, joka vaikuttaa kasvojen ihoon. Tämä tila ilmenee laajentuneiden verisuonten sekä ihon punoituksen kautta, ja sitä pidetään yleensä erittäin ärsyttävänä ja hankalana hallita. Demodex-punkit voivat kuitenkin olla yksi ruusufinniä pahentavista tekijöistä, sillä niiden esiintyminen voi aktivoida immuunijärjestelmää aiheuttaen vielä enemmän tulehdusta.

  Ruusufinniin liittyen myös toinen syy punkin esiintymiseen kasvojen iholla voi olla liiallinen aurinkoaltistus ja ympäristön saastuminen. Demodex-ihomutkien liiallinen määrä voi olla yhteydessä immunologisiin puutteisiin sekä ihon lipidin puutteeseen.

  Hoito ruusufinniin liittyen esim. Metronidazole tai suun kautta otettava terapia ovat kadottaneet joitakin ruusufinnin oireita, mutta eivät vähennä demodex-ihomutkien määrää kasvojen iholla. Nämä punkit voivat elää ihossa ja aiheuttaa tulehdusta vielä pidemmän ajan.

  Yksinkertaisin tapa pyrkiä minimoimaan demodex-punkkien aiheuttamat oireet on hyvä kasvojen hygienia ja ihonhoito. Kasvojen pesu säännöllisesti auttaa estämään punkkien yliaktiivisuuden. Ihmisen aineenvaihdunnan saastuminen voi lisätä punkkien esiintymistä ja lisätä tulehdusta.

  On arvioitu, että suuri osa ihmisistä kantaa Demodex-ihomutkat kasvoillaan, mutta monissa tapauksissa ne eivät aiheuta ongelmia tai oireita. Ne voivat kuitenkin pahentaa olemassa olevia iho-ongelmia, kuten ruusufinniä, ja siksi niiden vähentäminen voi olla tärkeää hoidon kannalta.

  Jos sinulla on ruusufinniä tai muita kasvojen iho-ongelmia, on aina hyvä kääntyä dermatologin puoleen. He voivat tarjota sinulle tehokkaita hoitoja, jotka voivat auttaa vähentämään tulehdusta ja lievittää oireita. Lisäksi he voivat tarjota ohjeita kasvojen hygienian ja ihonhoitoon liittyen. Hyvä ja puhtaan kasvojen hygienia voi auttaa minimoimaan punkkien ja niistä johtuvien ongelmien esiintymistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.