Cv Mitä Kirjoittaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #3307

  +
  Cv Mitä Kirjoittaa

  Ollessasi hakemassa työtä Suomessa, tulisi sinun laatia CV, joka esittelee vahvuuksiasi ja kokemuksiasi. CV:n tarkoituksena on antaa työnantajalle positiivinen ensivaikutelma sinusta ja tehdä sinulle mahdollinen kutsu työhaastatteluun. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä sinun tulisi kirjoittaa CV:hen.

  Henkilökohtaiset tiedot

  CV:si tulisi alkaa henkilötiedoillasi. Näihin tietoihin kuuluvat:
  – Nimesi
  – Osoitteesi
  – Puhelinnumerosi
  – Sähköpostiosoitteesi
  – Kansalaisuutesi

  Tärkeää on muistaa, että Suomessa syntymäaika ei yleensä kuulu CV:hen.

  Koulutus

  Seuraavaksi sinun tulisi kertoa koulutuksestasi. Tähän voit listata kaikki koulutustasosi mukaan lukien:
  – Peruskoulu
  – Lukio tai ammattikoulu
  – Korkeakoulututkinto
  – Mahdolliset jatko-opinnot

  Opintojesi yhteydessä kannattaa mainita myös mahdolliset kunniamaininnat ja opinnäytetyösi.

  Työkokemus

  Jos sinulla on aiempaa työkokemusta, se tulisi mainita CV:ssä. Muistathan kertoa työnantajan nimen, työtehtävät ja kuinka pitkään olet kyseisessä työssä ollut. Jos sinulla ei ole aiempaa työkokemusta, voit mainita haastattelussa opintoihin liittyvät työharjoittelut, vapaaehtoistyön tai harrastetoiminnan.

  Taidot

  CV:ssä kannattaa mainita myös erityistaitosi, kuten kielitaito tai IT-taidot. Mikäli olet suorittanut esimerkiksi tietokoneen käytön peruskurssin tai sinulla on aikaisempaa kokemusta kansainvälisessä ympäristössä työskentelystä, kerro siitä.

  Harrastukset

  Vaikka harrastukset eivät suoraan liity työnkuvaasi, ne voivat olla hyvä tapa osoittaa potentiaaliselle työnantajalle, että osaat ajankäytön hallinnan ja omaat sekä sosiaalisia että muita taitoja. Kerro siis rohkeasti harrastuksista, jotka kuvaavat sinua parhaiten.

  Viimeistely

  CV:n tulisi olla selkeä ja helppolukuinen. Käytä otsikoita CV:si eri osioille ja käytä samaa fonttia koko dokumentissa. Varmista myös, että käytössäsi on maailmanlaajuisesti tunnetut dokumenttiformaatit, kuten Pdf, jotta tiedosto avautuu kaikilla käyttöjärjestelmillä.

  Lopuksi, voit liittää viitteenisi tai suosittelijoiden yhteystiedot CV:si loppuun. Varmista, että he antavat luvan yhteystietojen käyttöön.

  Toivottavasti tämä artikkeli selvensi mitä CV:hen Suomessa tulisi kirjoittaa ja auttaa sinua hakemaan uutta työpaikkaa. Onnea työnhakuun!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.