Cat Ear Mites Vs Wax

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5269

  +
  Cat Ear Mites vs Wax – miten tunnistaa ongelma kissan korvissa

  Kissan omistajana varmasti tiedät, kuinka tärkeää on pitää kissan korvat puhtaina ja terveinä. Kissan korviin voi kuitenkin ilmaantua erilaisia ongelmia, kuten korvapunkkeja tai liikaa korvakitkaa aiheuttavaa vahatulppaa. Näiden ongelmien tunnistaminen ja hoitaminen on tärkeää kissan hyvinvoinnin kannalta. Tässä artikkelissa käsitellään Cat Ear Mites Vs Wax -ongelmia ja niiden erottamista toisistaan.

  Cat Ear Mites eli korvapunkki

  Korvapunkki on yleinen vaiva kissoilla, ja se johtuu loisesta nimeltä Otodectes Cynotis. Punkki elää kissan korvakäytävän sisällä ja aiheuttaa ärsytystä ja kutinaa. Infektion merkkejä ovat korvakäytävän punoitus ja pahimmillaan vaalean kukinnan muodostuminen korvan sisälle. Kissan tapana raapia korvaa, pitää päätä vinoon tai tärähdyttää päätään ovat merkkejä kutinasta. Jos epäilet kissallasi olevan korvapunkki, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Hän voi tutkia kissan korvat ja määrätä tarvittavan hoidon, yleensä sopiva puhdistusaine ja reseptilääke.

  Korvakitka ja vahatulpat

  Korvakitka eli cerumen on korvakäytävän luonnollinen eritte, joka estää korvan pölyn ja lian pääsyn korvan sisään. Joskus vahatulpat kuitenkin muodostuvat, mikä aiheuttaa korvakäytävän tukkeutumisen. Tämä voi johtaa korvakäytävän tulehdukseen ja kipuun. Kissan korvakäytävässä olevat vahatulpat voivat olla kovia ja tarttua tiukasti korvakäytävän seinämiin. Jos kissasi korvissa on vahatulppia, voit käyttää erityistä korvakäytävien puhdistusainetta, joka pehmentää vahaa. Vältä kuitenkin kovien esineiden käyttöä, sillä voit vahingoittaa kissan korvaa. Korvakäytävien puhdistaminen ja tarkastaminen on syytä tehdä säännöllisesti, jotta vältetään tulehtumiset.

  Kuinka erottaa korvapunkki vahatulpasta?

  Vaikka korvapunkki ja vahatulpat voivat olla samankaltaisia, ne voidaan erottaa toisistaan. Jos kissasi on saanut korvapunkin, huomaat ehkä hyönteistä korvassa kuin joskus hiipivänä liikkuvan. Korvakäytävän iho on yleensä punainen ja tulehtunut, ja kukintaa on todennäköisesti havaittavissa korvassa. Jos kissan korvakäytävässä on vahatulppia, voit nähdä korvavahan, joka on valkoista tai ruskeaa. Vahatulpat ovat usein odottamattomia, ja kissa voi reagoida kovaan kosketukseen korvassa.

  Yhteenveto

  Cat Ear Mites Vs Wax -ongelmat ovat yleisiä kissanomistajien keskuudessa. Korvapunkkeja esiintyy yleisesti ja aiheuttaa kutinaa ja ärsytystä. Jos kissasi korvissa on korvapunkkeja, ota yhteyttä eläinlääkäriin, sillä tarvitaan erikoistuotteita niiden poistamiseksi. Vaikka korvakäytävän vahanmuodostus on luonnollista, voi vahatulppa aiheuttaa korvakäytävän tukkeutumisen ja tulehduksen kissan korvassa. Säännöllinen korvien puhdistaminen on tärkeää kissan terveyden ylläpitämiseksi. Jos epäilet kissasi olevan sairas, ota yhteyttä eläinlääkäriin, hän voi antaa tarvittavat ohjeet ja hoitokeinot.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.