Bussilakko Miten Töihin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1015

  +
  Bussilakko – Miten Töihin?

  Suomessa on viime aikoina ollut puhetta bussilakoista, ja useat kaupungit ovat joutuneet kohtaamaan tämän ongelman. Bussilakon aikana monet ihmiset joutuvat taistelemaan työmatkojensa kanssa. Tässä artikkelissa annamme muutamia vinkkejä siitä, miten selvitä bussilakosta, ja miten päästä töihin ilman bussia.

  Hae kimppakyytejä

  Jos asut lähellä kollegaa, joka ajaa samaan suuntaan töihin kanssasi, voitte jakaa kyydin. Tämä on erittäin hyvä tapa säästää rahaa ja vähentää ympäristön rasitusta. Monilla työpaikoilla on myös listoja, joissa voi ilmoittautua kimppakyytilistalle. Tällä tavalla voit löytää uusia työkavereita ja säästää kustannuksia.

  Kävelymatka

  Jos asut kohtuullisen matkan päässä työpaikasta, kannattaa harkita kävelemistä. Liikunta on aina hyväksi terveydelle, ja voit säästää rahaa bensiinikuluissa tai pysäköintimaksuissa, jos kävelet töihin. Jos olet tottunut kävelemään, niin lyhyt matka ei ole iso haaste. Tutki reittiä etukäteen, ja pidä huoli, että olet riittävän ajoissa töissä.

  Pyöräily

  Pyöräily on myös mainio tapa päästä töihin, varsinkin jos asut kaupungin keskustassa. Useimmissa kaupungeissa on pyöräteitä, jotka yhdistävät eri kaupunginosat toisiinsa, ja monet työpaikatkin tarjoavat pyöräparkkeja ja pesutiloja. Pyöräily on hyvä vaihtoehto etenkin kevään, kesän ja syksyn aikana, mutta talvella se voi olla hieman haastavaa.

  Käytä julkista liikennettä

  Jos asut kaupungin keskustassa, voit käyttää muita julkisia liikennevälineitä, kuten junia tai raitiovaunuja. Vaikka busseja ei olisi käytettävissä, muita liikennevälineitä voi edelleen olla käytettävissä. Tutki mahdollisia vaihtoehtoja etukäteen, ja tarkista aikataulut ja reitit.

  Työskentele etänä

  Jos olet videoneuvottelujärjestelmiin tai muihin etätyökaluihin perehtynyt, voit valita työskennellä etänä bussilakon aikaan. Tämä on hyvä vaihtoehto, koska et joudu käyttämään aikaa matkustamiseen ja voit työskennellä omassa rauhassa. Voit sopia etätyöstä työnantajasi kanssa, mutta muista, että kaikki työtehtävät eivät välttämättä sovi etänä tehtäväksi.

  Lopuksi

  Vaikka bussilakko voi aiheuttaa hankaluuksia, on silti tapoja selvitä työmatkasta. Kun pidät mielessäsi nämä vinkit, voit löytää tapoja matkustaa töihin, vaikka bussilakko onkin käynnissä. Huolehdi siitä, että olet suunnitellut matkan etukäteen, jotta voit olla aikataulussa, ja muista olla hyvissä ajoin paikalla töissä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.