Autolla Viroon Mitä Mukaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1771

  +
  Autolla Viroon Matkustaminen: Tärkeimmät Tarvikkeet ja Huomioitavat Seikat

  Suomalaisille matkailijoille Viro on yksi suosituimmista ulkomaanmatkakohteista, ja moni viihtyykin maassa pitkään ja palaa uudelleen kerta toisensa jälkeen. Autolla matkustaminen Virossa on suosittu tapa liikkua ympäri maata, ja sen suosio johtunee edullisista hintatasoista, loistavista ostosmahdollisuuksista sekä lähellä olevasta etelänaapuristamme.

  Vaikka Viro onkin vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Suomesta, on silti tärkeää pitää mielessä muutamia asioita ennen matkaa. Tässä artikkelissa keskitymme erityisesti siihen, mitä pakata mukaan autolla matkustettaessa Viroon sekä tärkeisiin huomioitaviin asioihin tien päällä.

  Tärkeimmät Tarvikkeet

  Ennen kuin lähdet matkaan, on tärkeää tarkastaa, että autossasi on kaikki tarvittavat varusteet. Viron liikennesäännökset ovat samat kuin Suomessa, mutta on hyvä huomioida esterajan turvaväli ja positiivinen rekisterikilpi – jälkimmäinen on pakollinen vieraan ajoneuvon kanssa ajamiseen.

  Turvallisuusvarustelu

  – Heijastinliivi: Viroon matkustaessasi, sinulla on oltava heijastinliivi, jonka on täytettävä tietyt standartit ja oltava CE-hyväksytty.
  – Huomiovalaisin: Tämä lisätarvike on tärkeä, mikäli yöpyminen ajoaikana on välttämätöntä (esimerkiksi pitkille matkoille lähtiessä). Huomiovalaisin on vaadittava kaikissa olosuhteissa odottamattomien onnettomuuksien välttämiseksi.
  – Kolmio: On pakollista, että retkikunta pitää auton ulkopuolella kolmion ja että se asetetaan turvalliseen paikkaan.

  Puhdistusvälineet

  – Jääskrapa: Kolme asiaa, joita Virosta on vähän: valoa, ihmisiä ja kauppoja. Ja yksi esine, jota löytyy harvoin, on jääskrapa. Älä kuitenkaan jätä asiaa viime tippaan! Tämä on tärkeä väline talvikuukausien aikana.
  – Lasinpesuneste: Viron teillä tulee helposti roiskeita, ja lasipesuneste on tärkeä pitämään näkökenttä selkeänä.
  – Auton sisäpuhdistusaineet: Pitkät matkat voivat olla sotkuisia, joten varmista, että matkatavarassasi on sisäpuhdistusliina, imuri, pesuaineet ja nukkasihti.

  Huomioitavat Seikat

  Autolla matkustaminen Virossa on Suomen kaltaista, mutta on hyvä ottaa huomioon muutamia tärkeitä asioita ennen matkaa.

  Liikennesäännöt

  Viron nopeusrajoitukset ovat yleisesti ottaen korkeampia kuin Suomessa. Seuraavat nopeusrajoitukset ovat voimassa runkoteillä:

  – Maksimihenkilöautojen nopeus on 110 km/h, jos liikenteen välillä on esteraja.
  – Maksiminopeus on 50 km/h asuinalueilla ja 70 km/h taajamissa.

  Lisäksi on tärkeää tiedostaa, että Viron poliisi on aktiivinen huolehtimaan liikennesääntöjen noudattamisesta.

  Sähkölaitteet

  Suomen ja Viron välinen sähköverkko on sama, joten matkasovittimia ei ole tarpeen ottaa mukaan. Sama koskee myös matkapuhelimien laturit ja käyttölaitteet.

  Raha

  Kuten monet muutkin maat, Viro käyttää euroa. Vaikka osa kaupoista saattaa hyväksyä Pohjoismaisia valuuttoja, eurot ovat aina parempi ja vakaampi maksuväline. On myös hyvä ottaa huomioon, että useimmiten Virossa käteinen on paras maksuväline.

  Yleisiä Varotoimia

  Vaikka Viro onkin turvallinen maa, on aina hyvä olla varovainen. Alla on lyhyt lista muutamista varotoimista, joista on hyvä tietää matkan aikana:

  – Pidä auto lukittuna ja tavarat hyvin piilossa tai laita ne takakonttiin.
  – Vältä pysäköimistä epämääräisillä paikoilla tai sellaisilla alueilla, joita kuvaillaan vaarallisiksi.
  – Suorita ajoneuvosi vuosittainen tekninen tarkastus ennen matkaa.
  – Varmista, että olet asianmukaisesti vakuutettu kaikkien odottamattomien tapaturmien varalta.

  Yhteenveto

  Autolla matkustaminen Viroon tarjoaa monia etuja, ja monet suomalaiset palaavat maahan toistuvasti vuosi toisensa jälkeen. ennen matkaa on kuitenkin tärkeää pitää mielessä kaikki tarvittavat varusteet, ja pakata mukaan oikeat matkatavarat. Lisäksi on tärkeää olla tietoinen Viron liikennesäännöistä, sähkölaitteista, rahasta ja yleisistä varotoimista. Täydellisesti varustautuneena voit nauttia matkastasi täysin rinnoin ja uppoutua kaikkiin maan tarjoamiin mahdollisuuksiin!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.