Asuntonäyttö Miten Toimia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1634

  +

  Asuntonäyttö – Miten toimia?

  Asunnon etsiminen voi olla haastavaa ja hermoja raastavaa, erityisesti jos asunnossa on paljon hakijoita. Asuntonäyttö on tärkeä tilaisuus, jossa sinulla on mahdollisuus esitellä itsesi sekä asuntoa kohtaan osoittaa kiinnostusta. Tässä artikkelissa annetaan vinkkejä siihen, miten toimia asuntonäytössä, jotta sinulla olisi mahdollisimman hyvät mahdollisuudet saada haluamasi asunto.

  Valmistaudu huolella

  Ennen asuntonäyttöä, muista tutustua asuntoon huolella. Lue huolella ilmoituksen tiedot, kuten asunnon koko, vuokra, vuokrasopimuksen ehdot ja asunnon sijainti. Käy myös tutustumassa asunnon lähiympäristöön, sillä hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien läheisyys vaikuttaa vuokra-asunnon arvoon. Varmista myös, että sinulla on tarvittavat asiakirjat, kuten henkilöllisyystodistus, palkkaselvitys ja vuokratakuu mukana.

  Saavu ajoissa asuntonäyttöön

  On tärkeää saapua asuntonäyttöön ajoissa. Jos mahdollista, kannattaa tarkistaa jo etukäteen reittikartasta, miten pääset paikalle. Aikaisin paikalle saapuminen antaa sinulle tilaisuuden tutustua asunnon ympäristöön ennen kuin muut hakijat saapuvat. Tämä antaa sinulle myös mahdollisuuden esittää kysymyksiä vuokranantajalle ennen kuin muut hakijat tulevat paikalle.

  Vaikuta hyvin hoidetulta

  Asunnon vuokranantajat haluavat vuokrata asuntonsa hyvin hoidetulle henkilölle, joten kannattaa pukeutua siististi ja huolehtia siitä, että olet hyvin levännyt. Kyseessä on ensivaikutelman antaminen, joten tärkeää on, että vastaat kohteliaasti vuokranantajan kysymyksiin ja käyttäydyt asiallisesti. Jos paikalla on muita hakijoita, muista olla kohtelias ja odota vuoroasi kärsivällisesti.

  Esitä kysymyksiä

  Asunnon vuokraaminen on merkittävä investointi, joten on tärkeää esittää kaikki tarvittavat kysymykset. Kysy esimerkiksi avainten luovutuksesta, vuokran suuruudesta, yhtiökokouksista ja huoltoyhtiöstä. Älä epäröi kysyä tärkeitä kysymyksiä, sillä vuokra-asunto on todennäköisesti monen vuoden ajan kotisi.

  Älä tuputa itseäsi

  Vaikka olisit kuinka kiinnostunut asunnosta, ei ole hyväksi tuputtaa itseään. Tämä voi esimerkiksi ilmetä jatkuvana vuokranantajan häiritsemisenä tai liian innokkaana käyttäytymisenä. Muista siis, että muitakin hakijoita on ja kuuntele tarkkaan vuokranantajan neuvoja ja toiveita.

  Kiitä vuokranantajaa

  Asuntonäytössä on hyvä käytäntö kiittää vuokranantajaa kohteliaasti, kättelyllä tai vaikka sähköpostilla myöhemmin. Tämä osoittaa kohteliaisuutta ja kiinnostusta asuntoa kohtaan. Kiitos-viestistäsi voi löytyä jopa jotain, mikä erottaa sinut positiivisesti muista hakijoista.

  Päätös sinulle myönnetyn asunnon suhteen

  Jos olet saanut vuokranantajalta myönteisen vastauksen hakemukseesi, on tärkeää ottaa yhteyttä vuokranantajaan mahdollisimman pian. Muistathan myös allekirjoittaa vuokrasopimus mahdollisimman nopeasti ja maksaa vuokran ensimmäinen erä sovitussa ajassa. Jos sinulle ei myönnetty asuntoa, ei kannata luovuttaa vaan jatkaa asunnon etsintää.

  Asuntonäyttö on tilaisuus, jonka avulla voit tehdä vaikutuksen vuokranantajaan. Muista pitää huolta ensivaikutelmastasi ja olla kohtelias muita hakijoita kohtaan. Kun esität hyviä kysymyksiä ja osoitat kiinnostusta asuntoa kohtaan, voit saada haluamasi kodin itsellesi. Onnea asunnon etsintään!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.