Apulanta Mitä Vaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1466

  +

  Apulanta Mitä Vaan – Suomen keikkakoneen uusi albumi

  Tausta

  Suomen rock-sceneä ei tarvinne esitellä kenellekään, sillä monet ansioitetut bändit ovat tulleet jo vuosikymmenten aikana tunnetuksi laajalti maamme rajojen ulkopuolella. Yksi näistä bändeistä on tamperelainen Apulanta, jonka suosio on kestänyt jo yli kaksikymmentä vuotta. Vuonna 2019 bändi julkaisi uuden, yhdeksännen studioalbuminsa ”Mitä Vaan”, joka on saanut fanien ja kriitikoiden keskuudessa erinomaisen vastaanoton.

  Sisältö

  ”Mitä Vaan” aloittaa melkoisen räväkästi jo ensimmäisellä biisillään, nimeltään ”20/20”. Kappaleen tarttuva kertosäe jää helposti soimaan päähän, ja sen energinen tunnelma kehottaa kuulijaa lähtemään mukaan juuri tämän albumin matkalle. Toisena kuultava ”Tämä on kaikki hengitystä” on osoitus siitä, että Apulanta ei ole menettänyt otettaan rockin ytimeen, vaikka sen musiikillinen tyyli onkin muuttunut vuosien varrella.

  Levyn kolmas biisi ”96” on omistettu bändin perustamisvuodelle, ja se on nostalgian sävyttämä kappale, joka vie kuulijan mukanaan takaisin 1990-luvulle. Seuraavaksi kuultava ”Nero” on hitaampi ja tunnelmallisempi teos, joka tuo albumille sopivaa vaihtelua. ”Lomapäivä” on positiivisesti hymyilyttävä kesähitti, jonka sanoituksetkin menevät helposti päähän jo ensimmäisellä kuuntelukerralla.

  Albumin puolivälissä ”Hiljaisuus” johdattaa kuulijan bändin kokeellisempien sävellysten pariin. Rauhallinen ja eleetön kappale on yksi albumin vaikuttavimmista, ja se tuo esiin solisti Toni Wirtasen tunteikkaan laulun, joka onkin yksi Apulannan tavaramerkeistä. ”Koneeseen kadonnut” on tuhti rock-kappale, joka on samalla myös yksi bändin parhaista biiseistä vuosiin. Sen tarttuva melodia laittaa jalan naputtelemaan tahdissa jo ensialkuunsa.

  Albumin loppupuolen biisit ”Turvallista matkaa Helvettiin”, ”Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua” ja ”Valokuva” ovat kaikki kuin Apulannan klassisesta katalogista, ja ne kertovat esimerkiksi yksinäisyydestä, surusta ja rakkaudesta erittäin koskettavalla tavalla. ”Mitä Vaan” päättää albumin yhdeksäs raita ”Kuollakseen elossa”, joka on samalla yksi sen mahtavimmista.

  Johtopäätös

  ”Mitä Vaan” on upea lisäys Apulannan mittavalle tuotannolle, eikä yllätä että se on kerännyt paljon suosiota myös bändin legendaaristen live-esiintymisten kautta. Albumi on täynnä vahvoja biisejä, jotka jättävät jälkensä kuulijaan jo ensimmäisellä kuuntelukerralla. Musiikillisesti albumi tarjoaa monipuolisuutta ja kokeellisuutta, mutta samalla pysyy tiukasti kiinni bändin perusvaikutelmissa. ”Mitä Vaan” on ehdottomasti yksi vuoden 2019 kovimmista rock-levyistä, ja suosittelemme sitä kaikille Apulanta-faneille sekä musiikin ystäville yleisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.