A1 Kortti Mitä Saa Ajaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5724

  +
  A1 kortti – Mitä saa ajaa

  A1 kortti on yksi ajokorteista, joita Suomessa voidaan hankkia. A1 kortin avulla voi ajaa erilaisia ajoneuvoja, joiden moottoriteho ei ylitä 11 kilowattia. Tässä artikkelissa käsittelemme A1 korttia ja sitä, mitä saa ajaa sen avulla.

  A1 kortti – Mitä se on?

  A1 kortti on ajokortti, joka oikeuttaa ajamaan ajoneuvoja, joiden moottoriteho ei ylitä 11 kilowattia, eli noin 15 hevosvoimaa. A1 kortti on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat täyttäneet vähintään 16 vuotta. A1 kortilla voi ajaa moottoripyöriä, skoottereita, mopedeja ja traktoreita. A1 kortti on ensimmäinen vaihtoehto niille, jotka haluavat aloittaa moottoripyöräilyn harrastamisen.

  A1 kortin saaminen

  A1 kortin saamiseksi Suomessa on olemassa tietyt vaatimukset. A1 kortin saamiseksi henkilön on suoritettava moottoripyöräkuljettajan teoriakoe ja ajo-opetus. Teoriakokeessa testataan hakijan tietämyksen moottoripyöräilyn turvallisuudesta ja liikennesäännöistä. Suoritettuaan teoriakokeen, hakijan on suoritettava ajokorttiluokan ajo-opetus, joka sisältää vähintään 6 tuntia ajo-opetusta. Opetus suoritetaan ajokoululla ja se koskee moottoripyörän hallintaa, liikennettä ja turvallisuutta. Ajokoulun jälkeen seuraa ajo-opetuksen päättökoe.

  A1 kortin avulla saa ajaa mitä?

  A1 kortin avulla saa ajaa eri ajoneuvoja, jotka täyttävät tietyn määritelmän. Ajoneuvon moottoriteho ei saa ylittää 11 kilowattia, ja se saa painaa enintään 350 kiloa. Ajoneuvo, joka ei täytä näitä vaatimuksia, edellyttää toisenlaista ajokorttia. A1 kortin avulla saa ajaa moottoripyöriä, joiden moottorit ovat vähintään 50-125 kuutiota. Tällä ajokortilla saa ajaa myös skoottereita ja mopoja, joiden nopeus on enintään 45km/h.

  A1-kortin merkitys

  A1 kortin hankkiminen kannattaa, jos aikoo aloittaa moottoripyöräilyn harrastamisen. A1 kortti on edullisin ja helpoin tapa aloittaa moottoripyöräily. A1 kortin avulla saa ajaa järkevän kokoista ja tehokasta ajoneuvoa, niin ettei aloittelijan tarvitse pelätä liikaa. A1 korttia kannattaa pitää niidenkin henkilöiden, jotka eivät aio hankkia isompaa ajokorttia. A1 kortilla saa ajaa moottoripyöriä, joiden koko ja paino on jo itsessään aivan sopiva. Moottoripyörän tekniikka kehittyy koko ajan, ja A1 kortin ottaminen tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia moottoripyörämalleja ennen kuin päätetään isomman ajokortin ottamisesta.

  Yhteenveto

  A1 kortti on hyvä valinta niille, jotka haluavat aloittaa moottoripyöräilyn harrastamisen. A1 kortin hankkiminen on helppoa ja edullista. A1 kortti oikeuttaa ajamaan erilaisia ajoneuvoja, joiden moottoriteho ei ylitä 11 kilowattia. A1 kortilla voi ajaa moottoripyöriä, skoottereita, mopoja ja traktoreita. A1 kortin merkitys on voidaan nähdä siinä, että se antaa mahdollisuuden aloittelijoille harrastaa moottoripyöräilyä, joka on yksi jännittävimmistä kulkumuodoista maanteillä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.