10 Astetta Mitä Vauvalle Päälle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #701

  +

  10 astetta mitä vauvalle päälle

  Vauvan pukeminen voi tuntua haastavalta, varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen lapsi. Mitä pitäisi pukea päälle, mistä löytää sopivan kokoisia vaatteita ja mitä pitää ottaa huomioon eri vuodenaikoina? Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen vinkkiä vauvan pukeutumiseen Suomessa.

  1. Kevyet vaatteet sisällä

  Sisällä ollessa vauvalle riittävät yleensä kevyet vaatteet. Puuvillainen body ja housut ovat usein sopiva yhdistelmä. Pikkuvauvat viihtyvät yleensä iholla pehmeässä materiaalissa, joten esimerkiksi merinovillaiset vaatteet ovat myös hyvä valinta.

  2. Kerrostaminen ulkona

  Ulkona kannattaa pukea vauva kerroksittain. Alimmaksi ihoa vasten kannattaa laittaa ohuet villavaatteet tai tekniset alusvaatteet. Sen päälle voi pukea esimerkiksi fleecehaalarin ja lopuksi sään mukaan puvun tai toppahaalarin. Huomioi, että jos vauva on kantokopassa tai rattaissa, hänen ei tarvitse olla yhtä lämpimästi pukeutunut kuin jos hän olisi liikkumassa itse.

  3. Päähineet ja hanskat

  Talvella on tärkeää pitää vauvan pää ja kädet lämpiminä. Pipo, kauluri ja lapaset ovat tärkeä osa ulkoasua, varsinkin kun vauva ei vielä itse osaa säädellä lämpötilaansa. Myös kesällä kannattaa pitää huoli, että vauvalla on suojaava hattu päässään ja tarvittaessa kevyet hanskat käsissä.

  4. Sadevaatteita tarvittaessa

  Sateisina päivinä on hyvä suojata vauva sadevaatteilla. Sadehaalari ja sadetakki ovat käytännöllinen yhdistelmä, joka pitää vauvan kuivana ja lämpimänä.

  5. Aurinkosuojaus

  Kesällä on tärkeä suojata vauva auringolta. Käytä aurinkolotion ja pukeuta vauva ohuisiin, suojaaviin vaatteisiin. Suojaa myös pää ja kasvot kevyellä hatulla.

  6. Käytä sopivia kenkiä

  Vauvoille on tärkeää valita oikeanlaiset kengät. Pienen vauvan ei tarvitse käyttää kenkiä, mutta kun hän alkaa kävellä, kengät ovat tarpeelliset. Kengissä kannattaa kiinnittää huomiota istuvuuteen ja materiaaliin – ne eivät saa puristaa tai hiertää lapsen jalkaa.

  7. Valitse oikea koko

  On tärkeää valita oikean kokoinen vaate. Vaate ei saa olla liian suuri eikä liian pieni, sillä molemmat voivat olla epämukavia lapselle. Usein vauvojen vaatteissa on ilmoitettu koko ikäsuosituksella (esimerkiksi 0-3 kuukautta), mutta mittaa lapsen pituus ja paino ennen ostopäätöstä.

  8. Valitse laadukkaita vaatteita

  Laadukas vaate kestää pidempään ja on mukavampi käytössä. Laadukkaat vaatteet myös säilyttävät muotonsa paremmin pesussa ja kestävät kulutusta. Vaate kannattaa valita niin, että se on helppo pukea ja riisua, sillä vauva kasvaa nopeasti ja vaatteita joudutaan vaihtamaan usein.

  9. Huomioi materiaali

  Vauvan vaatteiden materiaalissa kannattaa suosia luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa ja villaa. Ne hengittävät hyvin ja tuntuvat miellyttäviltä iholla. Synteettisistä materiaaleista kannattaa valita teknisiä kuituja, jotka poistavat kosteutta iholta.

  10. Muista turvallisuus

  Vauvan pukeutumisessa on tärkeää muistaa turvallisuus. Huomioi esimerkiksi vaatteiden nappien ja vetoketjujen paikat, jotta ne eivät paina vauvan herkkää ihoa. Vältä myös roikkuvia nauhoja ja muita irtotavaroita, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteen.

  Yllä esitellyt kymmenen vinkkiä auttavat sinua valitsemaan oikeanlaiset vaatteet vauvallesi eri tilanteisiin. Muista kuitenkin, että jokainen vauva on yksilö, ja sinun tulee kuunnella hänen tarpeitaan ja toiveitaan. Tärkeintä on, että vauva on mukavasti pukeutunut ja voi hyvin.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.